Hlavní obsah
Článek

Většina z úřadujících Českých Miss hrála doposud tak maximálně minigolf. Teď ale korunované krásky dostaly příležitost si vyzkoušet na vlastní kůži sport prominentů.

Gabriela Franková (30), Tereza Skoumalová (33) a Nikola Buranská (31) vyrazily na Zbraslav a vzaly do rukou golfové hole, aby absolvovaly první lekci golfu. Díky vítězství v soutěži a cenám, které vyhrály, si už vyzkoušely řadu aktivit a nově k nim patří i golfové tréninky. Krásky byly v dobrých rukou, protože se jich ujal golfový profesionál Lukáš Lizánek. Dívky si postupně vyzkoušely hru na drivingu, chipping v bunkru a na puttingu a vzhledem k tomu, že pro některé z nich to bylo opravdu první políbení golfem, užily si také dost legrace.

„Na trénink jsem se moc těšila. Golf mě baví, ale jsem v něm naprostý začátečník. I když mi ze začátku míčky lítaly všude možně, protože jsem si zvykala na nové hole, tak naštěstí nikdo z fotografů a kameramanů neutrpěl úraz. Před měsícem jsem si udělala zelenou kartu a tomu odpovídá i můj handicap 54,“ směje se královna krásy Gabriela Franková, která kromě série tréninků získala jako výhru také právě hole.

Úplně poprvé v životě držela hole v ruce Česká Miss World Tereza Skoumalová. Pochopitelně nás zajímalo, jak se na tréninku cítí. „Dnešní golfový den jsem si i přes počáteční obavy užila. Golf jsem nikdy předtím nehrála, i když jsem o něm mnohé slyšela. Největším problémem pro mě ze začátku bylo odpálit vůbec míček, u čehož se mnozí, ne však já, náramně pobavili,“ směje se Tereza. „Pod vedením profesionála a za pomoci našeho Tigera Woodse alias Gabky se mi to i párkrát povedlo. Doufám, že jsem nebyla nejhorší nováček, a snad na dalším tréninku budou vidět pokroky.“

Česká Miss Earth Nikola Buranská sice nebyla na golfu poprvé, ale kdovíjak dobrá hráčka také není. „Zelenou kartu sice nemám, ale protože golf je druhý nejoblíbenější sport mého přítele, tak mě sem tam vezme aspoň odpalovat. Golfové hřiště máme kousek za domem. Až absolvuji celý kurz, tak se snad posunu z odpaliště dál,“ těší se NikoIa a doplňuje: „I když to tak možná nevypadá, golf je opravdu výborný na fyzičku.“

Reklama

Další články

Načítám