Hlavní obsah
Článek

S celou rodinou se vydal herec Lukáš Langmajer do moravských Slušovic, aby se v roli jezdce zúčastnil již XXII. ročníku RallySprint Kopná. Maminka, manželka Lucie i syn Mikuláš mu drželi palce na startu, ale právě ten se čertovi z muzikálu Adam a Eva nezdařil.

Nepřála mu technika a se svým vozem téměř nepřejel ani startovní čáru. “Nedá se nic dělat. Samozřejmě jsem byl smutný, měl jsem dobře napsaný rozpis a strašně jsem se těšil na závodění. Ale holt se nezadařilo,” srovnává se s neúspěchem Lukáš. I tak si ale jeden z nejprestižnějších závodů užil.

“Hned jsem se běžel převléknout, vzal jsem do náruče syna a šli jsme se dívat," svěřil. Malému Mikulášovi dopřál i to, aby si vyzkoušel, jaké je do vozu usednout. A ten se projevil jako pravý kluk a v rychlém voze se hned cítil jako doma. Na rallye se za Lukášem a naším úspěšným závodníkem Antonínem Tlusťákem přijely podívat také VIP holky z Prahy. Nikol Moravcová (36) a Míša Štoudková (38) si daly po ránu závod s časem na dálnici D1.

“My jezdíme rallye pořád. Míša je řidič a já jsem navigátorka. Ale vidět ty závody bylo hodně zajímavé,” říká Nikol. To Míšu rychlá auta zaujala natolik, že by si klidně za volant závodního auta sedla. “Ale mám smůlu. Jsem na to moc vysoká, takže pro mě je prostě spíš ten modeling," smála se.

Na startu a v zázemí nemohla chybět ani moderátorka Lejla Abbasová (44), která odjela na pozici navigátorky Tondovi Tlusťákovi loni sprint v pražské Chuchli. Do Kopné ale přijela vlakem a jen fandit. “Překvapilo mě, jak moc jsou ty závody profesionální a hodně náročný. Já jela tenkrát jen okruhovou rallye, a to byla proti tomuhle úplná brnkačka. Fakt to není vůbec žádná legrace, ale spíš pořádná dřina,” svěřila se Lejla.

"Původně jsme se chystali na závody celá rodina - s Michalem i synem. Ale David onemocněl, a tak Michal zůstal doma a já jsem nechtěla rušit slíbenou účast. Nechtělo se mi řídit, a tak jsem se projela vlakem a bylo to vlastně o dost příjemnější než po té rozkopané D1," je přesvědčená Abbasová.

Ta si na Zlínsku užívala především sluníčko a pohodovou atmosféru. A od milovníků motosportu si pro svůj nadační fond Asante Kenya odvezla finanční dar. Ten obdržela i Vendula Svobodová (52) pro NF Kapka naděje. Vendula miluje rychlá auta a vůni benzínu, ale především zodpovědnost vůči synovi Jakubovi ji drží od závodění dál. “Bavilo by mě to, zvažovala jsem, že si dokonce udělám licenci. Ale nejde to. Nemá smysl pokoušet osud a zbytečně riskovat," míní.

Reklama

Další články

Načítám