Hlavní obsah
Článek

Dramatik, zpěvák a textař Jiří Suchý (82) má o čtrnáct let mladšího bratra, spisovatele a moderátora Ondřeje Suchého (68), který svou podobu se slavnějším bráchou opravdu nezapře. A to ani přes výraznější věkový rozdíl!

Oba se sešli coby hosté pravidelného pořadu Literáti z naší čtvrti v Galerii Chodník v Dejvicích.

„No, nevídáme se zase tak často, i když tenhle pojem je relativní. Vždycky, a to pravidelně, se sejdeme vždy jen na Vánoce. A jinak se vídáme tak jednou za dva měsíce. Podobný společný pořad, jako je ten dnešní, je ale výjimkou. Vybrali si mne zdejší organizátoři coby prý literáta, který na „šestce“ působí, a tak jsem nechtěl odmítnout. Naopak přišel jsem rád i proto, že moderátorem téhle besedy je brácha Ondřej,“ vysvětlil Jiří Suchý.

„Já asi vidím Jiřího o něco častěji, protože za ním chodívám jednak na premiéry do Semaforu a pak do divadla zaskočím občas i jen tak, na kus řeči. Vždycky si máme co říci a o čem popovídat,“ dodal Ondřej, který se s bráchou smál od ucha k uchu.

Oba pánové jsou, jak známo, zdatnými literáty. Společně ovšem napsali pouze dvě knihy, což ale v dohledné době chtějí změnit a přidat třetí společné dílko. „Co by to mělo být, už je nám jasné, ale název nebo termín vydání po nás nechtějte,“ uzavřeli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám