Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Anna K. (59) propojí svou kapelu s polovinou legendární britské skupiny Reef a zahraje s nimi průřez jejich nejznámějších hitů. Takový program si na úvod letošního ceremoniálu k předávání cen Anděl připravila populární zpěvačka. Na pódium Hudebního divadla Karlín pozve dnes konkrétně zpěváka Garyho Stringera a baskytaristu Jacka Bessanta.

„Reef poslouchám už od poloviny devadesátých let a jejich zpěvák Gary Stringer byl vždycky mým idolem. Seznámili jsme se na festivalu Jamrock," popisuje zpěvačka, která pak oba muzikanty pozvala, aby akusticky zahráli na jejích podzimních pražských koncertech.

„Když jsem s nimi pak najednou stála v Hybernii na pódiu, byl to pro mě neuvěřitelný a velmi silný zážitek. Ani ve snu by mě nenapadlo, že se něco takového stane. Oba se mnou nakonec strávili týden v Praze a byli nesmírně přátelští,” říká Anna K., která později dostala nabídku na vystoupení v přímém přenosu na předávání cen Anděl.

„A protože naše vztahy s Garym a Jackem jsou velmi přátelské, nabídla jsem jim, jestli se mnou nechtějí na tomto večeru vystoupit. Gary samozřejmě zpívat česky nezvládne, takže zahrajeme krátkou směs jejich písní a já se pokusím poprvé v životě v televizi zpívat v angličtině. Těším se moc, bude to dobrodružství a určitě velký zážitek jako každé naše společné vystoupení. Teď u toho poprvé bude i ČT,” doplňuje zpěvačka, která s oběma britskými muzikanty natočila v Praze i svoji novou písničku, kterou napsali Tomáš Vartecký s Bradem Strattonem. „Brzy ji také představíme. Je to bomba!“ uzavírá.

Reef jsou jednou z nejzásadnějších britských kapel druhé poloviny devadesátých let. Jejich hvězda začala stoupat nedlouho po založení, na přelomu let 1993 a 1994. V té době je jejich turné zavedlo do Ameriky, Austrálie a Japonska a v Londýně hráli jako předkapela The Rolling Stones.

Kapelu proslavilo především album Glow z roku 1997. Jejich hity jako Place Your Hands, Consideration nebo Come Back Brighter od rána do večera přehrávala nejen stanice MTV, ale i česká rádia a televize. Nicméně v roce 2003 se kapela rozpadla. Na konci roku 2009 však muzikanti ohlásili šest koncertů a obrovský úspěch je dovedl k rozhodnutí zahrát pár jednotlivých vystoupení, i když každý z členů kapely měl své samostatné hudební projekty. Další návrat na pódia se odehrál loni na podzim v rámci dvacátého výročí kapely.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám