Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Od rána v pražské Uhříněvsi, kde bydlela Iveta Bartošová (†48), probíhaly horečné přípravy na dnešní poslední rozloučení s tragicky zesnulou zpěvačkou. Žena, která zahynula pod koly vlaku, když se pravděpodobně rozhodla spáchat sebevraždu, přichystala manželovi nevšední dárek. Ten teď sbírá všechny síly pro to, aby zvládl nejtěžší chvíle svého života a vyprovodil svou manželku na její poslední cestě. Ochranka ho už dovezla do Strašnic v tmavé dodávce a při nastupování ho kryla deštníky, aby ho snad smuteční novinářská policie nekritizovala za to, že truchlí málo nebo hodně.

Rychtář i jeho okolí vyrazili z Uhříněvsi kolem před druhou hodinou odpolední do pražských Strašnic, kde má poslední rozloučení za okamžik proběhnout. Iveta, jejíž rakev je zapečetěna, by asi byla překvapená, jak málo lidí z jejího nejbližšího okolí se s ní rozloučí. S velkou pravděpodobností nedorazí syn Artur (i když už ze zahraničí přijel zpátky do Prahy a dnes byl ve škole ve smuteční černé) a Ivetina matka a sourozenci. Zato lidé z Rychtářovy rodiny, kterou znala necelé tři roky, se dostaví v hojném počtu, v jakém se naskládali do dodávky. A dá se čekat, že pohřeb bude zvučit zvukař Standa, na jehož špatnou práci si (prý nespravedlivě) zpěvačka dřív stěžovala. A dorazila i policejní vyšetřovatelka Ivetiny smrti s kolegou. V ruce držela kameru. Bude snad vyšetřování probíhat i během obřadu?

O hladký průběh pohřbu pečuje ochránce slavných Zdeněk Zahradník, který bude na posledním rozloučení zajišťovat ochranku. "Budeme se snažit splnit přání pana Rychtáře, aby vše proběhlo v klidu a soukromí," sdělil nám před pár okamžiky ve Strašnicích Zahradník.

Písně, které při pohřbu zazní, sice byly již předvybrány (původně mělo jít i o mrazivý Ivetin duet s Jarkem Šimkem o smrti, který ale vdovec nakonec zatrhl), ale prý se budou ladit až do poslední chvíle a všechny budou z Ivetina repertoáru.

Pohřeb se koná ve 14:40 v malé obřadní síni strašnického krematoria.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám