Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Na dnešním posledním rozloučení s Ivetou Bartošovou (†48) měla být píseň Jarka Šimka (50), kterou se zpěvačkou nazpíval, závěrečným songem, po němž se smuteční hosté měli naposledy poklonit její památce. Josefa Rychtáře (65) slova z ní neskutečně dojala a napsal ji na seznam skladeb, jež mají během pohřbu hrát. Proč nakonec v malé obřadní síni strašnického krematoria znít nebude?

Šimek skladbu složil před pár lety během spolupráce s Ivetou a song S tebou se neloučím se stal okamžitě nejvyhledávanějším duetem mezi zpěvaččinými fanoušky. „Iveta tu píseň milovala, zpívali jsme ji spolu na vystoupeních mnohokrát. Při jejím poslechu mě až mrazí, ve snu by mě nenapadlo, jak tento duet může být smutně aktuální,“ řekl nám krátce po smrti zpěvačky Šimek.

„Text jsem napsal o loučení dvou lidí. Zpíváme o tom, že umírám a říkám Ivetě: ‚Nemiluj mě, odejdi.‘ Iveta mi odpovídala, že i když se to stane, nikdy mě neopustí, nerozdělíme se a setkáme se na onom světě. V lidech píseň vždy vzbuzovala silné emoce, a když ji Iveta zpívala, do projevu dávala všechno,“ vzpomínal Šimek, který s novináři nyní vzhledem k pietě vůči zpěvačce nekomunikuje.

Vzkázal jen, že se obřadu, přestože na něj byl pozván, nezúčastní. A právě to, spolu s faktem, že Rychtářovi na pohřeb, který prý bojkotuje Ivetin syn Artur i její příbuzní, odmítl Jarek vydat dosud tajnou a nevydanou smutnou píseň Ivety Chci s Tebou vzlétnout, může za to, že Rychtář nakonec song z pohřbu vyškrtl. K písni ale už nyní vzniká náročný videoklip a Šimek se coby poctu kamarádce chystá vydat i výpravné cédéčko s názvem Iveta Naposledy.

Reklama

Další články

Načítám