Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když už křtili nové album 'na čarodějnice', pozvali si jako kmotru opravdovou čarodějku našeho šoubyznysu. Lepší výběr než zpěvačku Janu Kratochvílovou opravdu kapela Žlutý pes nemohla mít. V zákulisí vypadala ještě jakž takž, ale když vyšla na pódium, vylekali se i ostřílení matadoři Ondřej Hejma (73) a Ivan Hlas.

Jana zvolila dost netradiční líčení, nad ret si, stejně jako naše snowboardistka Samková, namalovala knírek, ozdobila si ale i čelo. Nic z toho už ale diváci na koncertě skoro nestihli zaznamenat. Při křtu si totiž rychle stáhla do obličeje z hlavy cosi, co původně vypadalo jako podivná čapka, ale ukázalo se, že jde o masku, která zakryla celý její obličej.

Skupina Žlutý pes 30. dubna pořádala koncert a párty u příležitosti vydání nového CD s názvem Stroj času. Během show kapela zahrála prověřené hity, ale i novinky. Album Stroj času obsahuje zlatý poklad kapely, songy, se kterými Žlutý pes těšil své příznivce v osmdesátých letech, ale nikdy se neobjevily na hudebním nosiči, protože kapela tehdy patřila spolu s Jasnou Pákou a Pražským výběrem mezi zakazované umělce.

„Když nám osud dal konečně šanci, byli jsme už jinde“, vzpomíná frontman kapely Ondřej Hejma. Autorsky se na repertoáru podílejí hlavně její někdejší zakladatelé - Hejma a Hlas. Radost si kapela udělala i třemi coververzemi od Boba Dylana, Lynyrd Skynyrd a Molly Hatchet.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám