Hlavní obsah
Článek

Herec a muzikant Hugh Laurie, známý českému publiku coby svérázný Dr. House, ale poslední dobou též jako úspěšný hudebník, minulý víkend během svého současného světového turné s kapelou The Copper Bottom Band v populární show Sunday Morning promluvil o svém vztahu k postavě Dr. House, a také o svém otci - lékaři a olympionikovi.

V roce 2011 se stal díky sérii Dr. House nejsledovanějším a nejlépe placeným televizním hercem planety. A jak by volil mezi všemi penězi světa a hudbou? „Jednoznačně hudba.“

Otcem britského herce, který se nejvíce proslavil rolí velmi neortodoxního lékaře, byl skutečný lékař. „Způsob, jakým se Dr. House chová k lidem, je přesný opak toho, jakým lékařem byl můj otec,“ řekl Laurie, podle něhož to byl velmi jemný, zdvořilý a obětavý člověk, jemuž se vždy chtěl vyrovnat.

To byl také jeden z důvodů, proč se v mládí dal na veslování, jelikož jeho otec v tomto sportu získal zlatou medaili na Olympijských hrách v Londýně v roce 1948.

Hugh letos v České republice vystoupí pouze na jediném koncertě v Brně v Kajot Areně 22. července. Poprvé bude koncertovat den před brněnským koncertem také v Bratislavě.

Reklama

Další články

Načítám