Hlavní obsah
Článek

David Bisek (26) se netají tím, že se bojí rakoviny kůže jako čert kříže. Sám má totiž velmi světlý fototyp a po těle spoustu mateřských znamének. Ty se rozhodl nechat odborně odstranit, a jak už je jeho zvykem, se zážitkem se okamžitě pochlubil na sociální síti. A na snímek pořízený ihned po zákroku laserem není moc hezký pohled.

David v příspěvku všechny nabádá, aby nenechali nic náhodě, a pokud se jim nebude něco zdát, ať jdou raději k lékaři, kdy při rychlé diagnostice je větší šance na uzdravení. „Byl jsem po konzultaci s dermatologem na zákroku plastické chirurgie, kde jsme odstranili laserem všechna znaménka, a nejen z estetických důvodů, ale hlavně z těch zdravotních. Od malička jsem jezdil dost často na dovolené a pak to dorazila posedlost solárkem, které jsem navštěvoval i obden. Takže se dá říct, že jsem si kůži zničil. A samozřejmě kůže má paměť a vše se projevilo po letech tím, že se mi vytvořilo velké množství znamének," sebekriticky přiznal Bisek.

Bisek, který si prožil svých patnáct minut slávy v první řadě Hlasu Česko Slovenska, má s kůží velké problémy. „Už dřív mi to nedalo a řešili jsme to posláním vzorků na histologii, kdy výsledky byly hraniční, a to mě donutilo se dost hlídat a něco s tím dělat. O to víc bych chtěl, aby se to ve společnosti začalo více řešit, protože mi přijde, že se zrovna o téhle formě rakoviny moc neví a nemluví, a přitom patří mezi ty nejhorší a nejsmrtelnější," říká.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám