Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lucie patří mezi naše nejslavnější české hudební skupiny. Ovlivnila celou generaci muzikantů a snad každý fanoušek kapely byl nadšen, když Lucie oznámila svůj velký comeback.

Lucie je neodmyslitelně spjata se svými zakladateli, kytaristou Robertem Kodymem a baskytaristou Petrem Břetislavem Chovancem (P.B.CH.). Na další spoluzakládající členy této legendární české skupiny se však už téměř zapomnělo.

Zapátrali jsme v archivu a našli pro vás unikátní snímek, na kterém můžete vidět další členy původní sestavy Lucie - bubeníka Tomáše Waschingera a klávesistu Petra France.

Ač Tomáš Waschinger, který později působil také jako bubeník kapely Amsterdam Ilony Csákové, a Petr Franc zdaleka nedosahují takové slávy jako Kodym a spol., stáli u zrodu Lucie a podíleli se na prvních deskách.

A nezahálejí ani dnes! Po letech v ústraní se rozhodli rozjet vlastní projekt – kapelu Všichni Svatí. O tom, že patří mezi hudebníky klasiky, svědčí i jejich singl ze stejnojmenného alba Vytáhni mě z davu, který se pár týdnů po natočení rozezněl i v éteru českých rádií.

Zbrusu nové debutové album pokřtí kapela Všichni svatí na koncertě Báry Basikové v Lucerna Music Baru, který se koná už příští úterý.

Reklama

Další články

Načítám