Hlavní obsah
Článek

Pavlína Němcová (52) jako jedna z mála Češek své generace uspěla v zahraničí a stále pracuje převážně v Paříži, odkud se právě po třídenním kšeftu vrátila. Proto je tou pravou, aby vybírala dívky na největší modelingovou soutěž v Česku. My byli na prvním castingu, ji čeká dalších čtrnáct.

Když jsme se s ní v jednom pražském obchodním centru, kde casting probíhal, setkali, svěřila, že okamžitě po jeho skončení odjíždí do Ostravy, odkud bude pendlovat po větších městech na Moravě. Přitom ale měla tak malý kufr, že jsme tomu sami nechtěli věřit.

"Nemyslím si, že bych měla nějak oslňovat. Mám s sebou vše, co potřebuju, stačí mi třeba troje boty včetně těch, které mám na sobě, a jsou ty nejpohodlnější na světě. Dostala jsem je v rámci jedné přehlídky před patnácti lety a pořád se v nich cítím jako v bačkorách," vysvětlila.

Pavlína jako česká ambasadorka soutěže Schwazkopf Elite Model Look, z níž vycházejí hvězdy světového modelingu Lindou Evangelistou počínaje a naší Denisou Dvořákovou konče, vystřídala Taťánu Kuchařovou (36). S vybíráním krásných dívek zatím moc zkušeností nemá.

"Vzala jsem to, protože s agenturou, která soutěž pořádá, spolupracuji dvacet let. A co se zkušeností týče? Byla jsem v porotě posledního ročníku Miss ČR a mojí favoritkou byla Aneta Vignerová (36), která vyhrála. Tak snad nějaký vkus mám," usmívala se.

A co by Pavlína začínajícím modelkám doporučila? "Mě úplně děsí, jak jsou mladinké. Sama jsem začínala v šestnácti, a i tak toho na mě bylo moc. A jim je třináct, čtrnáct nebo patnáct. Určitě se musejí připravit na velkou samotu," svěřila.

"Když jsem přijela do Paříže, často jsem brečela, bylo mi smutno. A město bylo tak cizí, bloudila jsem v pěti trasách metra, setkávala jsem se s úchyly. Třeba s mužem, který si na eskalátorech přede mnou rozepnul kabát a byl pod ním nahý. Tohle jsem z Děčína opravdu neznala," vyprávěla.

Svět modelingu se Pavlíně doopravdy otevřel v jejích dvaceti letech. "Bylo to krátce po rozvodu, dostala jsem kampaň pro Christian Dior a díky tomu, co jsem vydělala, jsem se mohla s bývalým manželem začít soudit o syna," prozradila modelka.

Reklama

Další články

Načítám