Hlavní obsah
Článek

Copatá holčička na sáňkách patří k divácky nejoblíbenějším moderátorkám. Zpočátku se věnovala novinařině, ale do diváckého povědomí se dostala díky moderování hlavní zpravodajské relace. Tu uváděla s kolegou, který však televizi musel opustit. Ač to na ní není znát, už od osmnácti let se potýká s vážnou krevní nemocí. Poznali jste ji?

Markéta Fialová se narodila 5. února 1971 v Praze. Po studiu masové komunikace na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy pracovala nejprve jako novinářka v několika časopisech a novinách. Později se stala moderátorkou zpravodajské relace televize Premiéra, později Prima. Do širšího diváckého povědomí se ale dostala díky moderování Televizních novin na Nově, kde vytvořila tandem s Karlem Voříškem. Poté, co Voříšek z televize odešel kvůli své dávné údajné spolupráci s komunistickou Státní bezpečností, moderuje Televizní noviny bez parťáka.

Markéta je šťastnou maminkou dcer Almy a Emmy. Ač se jí daří v soukromém i pracovním životě, není všechno růžové, jak se na první pohled zdá. Už od svých osmnácti let se potýká s těžkou nemocí krvetvorby. "Byl to totální zlom v mém životě," svěřila se před časem Super.cz moderátorka.

Lékaři jí tehdy diagnostikovali myelodysplastický syndrom, což je onemocnění charakterizované abnormální diferenciací krvetvorných buněk - nevytvářejí se "normální" krvinky. Onemocnění může vyústit i v akutní myeloidní leukémii.

Moderátorka prožila několik ataků nemoci, na čas musela před devíti lety dokonce opustit zaměstnání. Nemoc na ní ale není znát a Markéta s ní bojuje statečně. Je proto logické, že s vervou sobě vlastní podporuje různé charitativní projekty zaměřené na hematologická onemocnění.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám