Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po filmu o nejznámějším českém vězni Jiřím Kajínkovi připravuje režisér Petr Jákl další film o skutečné postavě. Tentokrát nepůjde o záporáka, ale naopak o hrdinu.

„Připravuju film o Janu Žižkovi. Děj bude mapovat jeho mládí a období, kdy byl žoldákem," prozradil nám na volbě nejkrásnější fotoknihy roku Jákl. Režisér by s filmem o českém hrdinovi rád oslovil i diváky v zahraničí. „Typ filmu by se měl podobat snímku Statečné srdce. Dřív taky nikdo nevěděl o Williamu Wallacovi. Chtěl bych Českou republiku zpropagovat ve světě. Příběh je natolik silný, že by mohl oslovit celý svět, Jan Žižka je jeden ze sedmi nikdy neporažených vojevůdců, mezi kterými jsou třeba Čingischán nebo Alexandr Veliký," nechal se slyšet Petr.

Zajímalo nás, jestli si bývalý kaskadér, který měří 199 cm a váží přes sto kilo, napsal ve filmu roli sám pro sebe, případně jestli si dokonce nemyslí na hlavní úlohu. „Přemýšlel jsem sám o sobě, a zjistil jsem, že by to opravdu nemělo cenu. Ve středověku bych byl obrovský zabiják, protože by mi byli všichni po pás. Navíc si myslím, že je tady mnoho herců, kteří by to zvládli líp," uvádí s humorem Petr.

Reklama

Další články

Načítám