Hlavní obsah
Článek

Čtyřiatřicetiletý Brit Alex Lewis si prožil noční můru, když se nakazil nebezpečnou bakterií, která si z jeho těla udělala hostitele. Lékaři mu dávali tříprocentní šanci na přežití, ale statečný muž boj o život vyhrál.

Během loňského listopadu začal Alex trpět nevolností a únavou, což přisuzoval běžnému nachlazení, jemuž v té době podlehlo několik lidí z jeho okolí. Jeho zdravotní stav se však záhy rapidně zhoršil a lékaři v jeho těle objevili nebezpečnou bakterii streptokoka, s níž by se běžně člověk vypořádal, ale v tomto případě zmutovala v nebezpečného zabijáka.

Po napadení bakterií začaly jeho orgány selhávat a otec tříletého Sama prožil týden v kómatu. V té době jej lékaři považovali za téměř beznadějný případ, ale Alex se dokázal nemoci vzepřít. Bakterie jej ovšem připravila o dolní končetiny, pravou paži, a nepříjemně se podepsala také na jeho obličeji.

„Snažím se na tom najít něco pozitivního. Musel jsem se s tím vypořádat, jinak to nešlo. Pokud bych nebojoval, pravděpodobně bych zemřel. Naši rodinu to stmelilo, všichni jsme si prošli obrovskou zkouškou,“ tvrdí Alex, který by rád opět začal chodit pomocí umělých končetin.

Reklama

Další články

Načítám