Hlavní obsah
Článek

Poslední březnový den roku 2014 bude pro Josefa Rychtáře (65) asi velmi hektický. Musí totiž k soudu, který bude řešit znovu jak jeho údajné brutální zmlácení exmanželky Dariny Nové (66), tak zároveň i přepadení domu Zdeňka Macury (49). Zatímco Iveta ho má za svatého a nevěří, že by někomu ublížil, úřady s ním chtějí zatočit. A kdo ví, zda při odsouzení chytne jen podmínku, nebo rovnou trest natvrdo!

V případě bývalé ženy již byl jednou odsouzen, při jednání odvolacího soudu bohužel vyšlo najevo, že soudní úředníci obsílku k jednání, na němž byl vynesen rozsudek, omylem poslali jeho synovi, a tudíž byla poškozena práva obžalovaného na obhajobu. A tak se musí rozjet celá mašinérie projednávání znovu. Včetně nového výslechu svědků.

„Před senát musí jak Darina, tak její syn Josef, který už předtím svědčil v neprospěch otce. A protože druhý případ není tak závažný a mají se šetřit peníze daňových poplatníků, připojili ho k tomu prvnímu,“ sdělil nám pramen na soudu.

A nemýlil se. „Přišel mi dopis ze soudu, že se jednání koncem března taky musím zúčastnit,“ uvedl pro Super.cz Macura. Ten ani netušil, v jaké věci má vypovídat. V jiném řízení totiž soudy řeší jeho údajné napadení Josefem Rychtářem a jeho mladším synem Janem před bohnickou léčebnou (oba dostali trest veřejně prospěšných prací). Údajně se však odvolali.

V ten samý den se tak Rychtář potká jak s bývalkou, tak se synem, navíc i se svým úhlavním nepřítelem Macurou, který ho loni v červenci ponížil, když mu odvezl tehdejší přítelkyni Ivetu na výlet.

Uvidíme, zda muže, na kterého se řítí hrozba uvěznění, přijde jako správná ženuška k soudu podpořit i Iveta Bartošová (†48). Nebo se vymluví na strach z novinářů a bude mu držet palce telepaticky?

Reklama

Další články

Načítám