Hlavní obsah
Článek

Zdrcená nevěsta, naštvaných sto dvacet svatebčanů a zmařených třicet tisíc australských dolarů (asi 540 tisíc korun). To je výsledek sobotního řádění australského hudebníka, básníka a umělce Jaka Brookese. Čtyřicetiletý ženich se totiž do kostela dostavil namol opilý. Začal tropit alotria a místo obřadu se dočkal klepet na zápěstích. Policii na něj zavolal přímo kněz.

Muži zákona přijeli do kostela Sjednocené církve v Semaphore u Port Adelaide v sobotu 22. února asi kolem druhé odpolední. Zavolal je kněz, jenž opilce odmítl oddat. Ten na to reagoval agresivně.

„Snil jsem si celé dny a dny a dny o jejích nádherných bílých šatech. Chtěl jsem jediné, aby se moje žena cítila jako královna tohoto dne, člověče,“ svěřil plačící Brookes v rozhovoru pro televizní pořad Ten Eyewitness News.

Nevěsta pak australské televizi Channel 10 přiznala, že po tomhle výstupu nechce Brookese už nikdy vidět. Šanci na odpuštění stanovila na absolutní nulu.

Kněz Ian Hunter pak dodal, že nikdy v životě nestál před tak těžkým rozhodnutím, ale kvůli Brookesově chování musel svatbu zrušit, přestože věděl, že tím zničí život mladé ženy a naštve sto dvacet svatebčanů. Podle australských zákonů však nesmí nikdo oddat osobu, která jeví silné známky opilosti.

Po krátké potyčce s policí byl Brookes převezen na stanici v Port Adelaide, kde si vyslechl obvinění z výtržnictví a odmítání zatčení. Byl propuštěn na kauci. K soudu v Port Adelaide půjde v březnu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám