Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes přesně v poledne se rodina a blízcí přátelé také z řad celebrit sešli, aby dali ve Strašnicích poslední sbohem choreografovi Richardu Hesovi, který zemřel v padesáti letech na zápal plic. Měsíce bojoval s rakovinou slinivky.

"Zažilli jsme spolu dost společných akcí, kde jsme byli vždycky veselí. Pamatuji si ho jako veselého člověka, který pro zábavu nešel daleko. Viděli jsme se naposledy u nás v divadle u jeho partnerky Marcely v baru, kde byl pro mě ještě v pohodě. Normálně jsme komunikovali, vtipkovali jsme, jak si dáme nebo nedáme něco do nosu. Vždycky pro mě bude člověkem, který je prostě tady," řekl Super.cz Marian Vojtko.

Velmi chybí také Lindě Finkové. "Vzpomínám na něj jako na veselýho frajírka, který měl v hlavě spoustu choreografií. Naposledy jsem ho viděla před třemi měsíci v divadle v baru, kam chodil za partnerkou. Bylo vidět, že mu není dobře, byl celý šedivý," prozradila Linda.

Janis Sidovský a Pavel Vítek se včera vrátili z dovolené na Srí Lance. Poslední rozloučení si nemohli nechat ujít. Oba Hese znali více jak dvě desítky let. "Vzpomínám na něj jako na velmi schopného a tvůrčího člověka, se kterým byla velká legrace," říká Janis. "Když jsem dělal pod jeho vedením, znamenalo to měsíc bydlet na tanečním sále. Byl tvrdej, přísnej, ale vykřesal ze mě neuvěřitelné. S Richardem byla i náramná legrace, hlavně když tanečnicím ukazoval, jak má být ženská sexy, to byl nepřekonatelnej. Richard byl divoká osoba, je smutný, že zatímco ostatní to zvládli, jemu se to stalo osudným," říká smutně Vítek.

Slzy neudržela zpěvačka Hanka Křížková. "Byl to pan choreograf, jednička v Evropě. Každou premiéru jsme oslavili, zažili jsme spoustu mejdanů, oslav, byli jsme jedna velká rodina. Na to se nedá zapomenout," řekla Hanka se slzami v očích.

"Všichni z tvůrcí Draculy už jsou mrtvý a je to hrozně trapný. Richard zemřel ve stejném věku jak jsem teď já. Telefonoval jsem s ním ve čtvrtek, slibovali jsme si, že za ním ještě přijdu. Já jsem to ale nestihl. To se mi teď stává často, že mi někdo zemře dřív, než se s ním potkám," dodal Tomáš Trapl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám