Hlavní obsah
Článek

Čtyřiadvacetiletá Indka Laxmi byla kdysi krásnou ženou a snila o spokojené budoucnosti s milujícím partnerem. Kvůli odmítnutému milenci se jí ale sen o šťastném životě rozplynul.

Když bylo Laxmi patnáct let, o nápadníky neměla nouzi. Toho pravého si ale chtěla pečlivě vybrat, a tak se jeden z uchazečů o její srdce setkal s odmítnutím. Její reakce jej ovšem naprosto ponížila, a tak se Laxmi ošklivým způsobem pomstil a za denního světla jí na ulici plné lidí polil obličej kyselinou, která ji připravila o krásu i chuť žít.

Znetvořená Indka poté upadla do těžkých depresí a odmítala se ukazovat na veřejnosti. Kdykoliv se totiž odhodlala vyjít mezi lidi, setkala se s nepříjemnými pohledy. Její příběh ovšem zaujal aktivistu v boji za ženská práva Aloka Dixita, který se rozhodl zubožené ženě vrátit její sebevědomí. Jejich vztah pomalu přerostl v lásku a zamilovaná Laxmi se dnes navzdory handicapu z minulosti opět usmívá. Stala se dokonce tváří kampaně, jejímž cílem je zpřísnit místní zákony a zamezit tak opakování podobných případů.

Reklama

Další články

Načítám