Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V době, kdy byl režisér Woody Allen ženatý s herečkou Miou Farrow, si manželé adoptovali dívku jménem Dylan, která se po letech rozhodla promluvit o rodinném soužití s uznávaným umělcem. Právě skutečnost, že je Allen v Hollywoodu tolik oceňovaný a vážený, jí nutilo poodhalit i jeho odvrácenou tvář, podle které by se jevil spíš jako pedofil, který neváhal zneužívat dceru už od sedmi let.

Dylan Farrow svou výpověď adresovala redaktorovi deníku The New York Times Nicholasi D. Kristofovi, který v sobotním vydání její obvinění publikoval. Za podobné jednání byl obviněn již před dvaceti lety, ale vše se zametlo pod koberec a režisér nebyl obžalován.

„Bylo mi sedm let, když mě Woody Allen odvedl do tmavé místnosti podobné šatně. Řekl mi, abych si lehla na břicho a hrála si s bratrovým elektrickým vláčkem. Poté mě sexuálně napadl. Během toho mi šeptal, že jsem jeho hodná holčička a že to bude naše tajemství. Sliboval mi, že pojedeme do Paříže a že budu hvězdou v jeho filmech,“ uvedla Dylan.

„Pronásledovalo mě to během dospívání. Bála jsem se dotyků od mužů. Prošla jsem poruchou příjmu potravy. Začala jsem se i řezat na kůži,“ pokračovala ve své výpovědi.

Dylan se rozhodla promluvit poté, co Allen nedávno získal při předávání Zlatých glóbů cenu Cecila DeMilla za celoživotní dílo. Znechucení nad tím projevila nejen režisérova exmanželka Farrow, ale i její syn Ronan.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám