Hlavní obsah
Článek

Zdeněk Macura (49), chrabrý to ochránce opileckých hvězd, které klidně doveze na další tah do Itálie, když mu nakukají, jak se jim doma ubližuje, se rozhodl s domácím násilím zatočit pravda poněkud svérázným způsobem. Expřítel Ivety Bartošové (†48) si na svém pozemku nedaleko Prahy začal stavět chaloupky z dřevěných palet, v nichž dá azyl každé, která doma trpí. „První domeček jsem nazval Iveta,“ prozradil nám Macura.

„Možná to zní jako provokace, ale proč by se tak chaloupka nemohla jmenovat? Domy nemívají jména mužů, ale žen,“ ušklíbá se Zdeněk při vědomí, že svým krokem způsobil pozdvižení.

Kvůli tomu, že se v médiích už drahnou dobu objevuje ve spojitosti s tématem domácího násilí, je čím dál tím víc kontaktován ženami, které jednu z forem týrání zažívají na vlastní kůži. A nejen jimi.

„Volají mi i muži. A je jich čím dál tím víc,“ dodal Macura, který je připravený pomoci každému, kdo se doma cítí býti trápen agresorem.

Musí ale ještě mnohokrát zapadnout slunko a Zdeněk sehnat mnoho vyřazených palet, než mu na pozemku vyroste celá chaloupková azylová vesnice…

Reklama

Další články

Načítám