Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ve čtvrtek zesnulá herečka Věra Tichánková (†93), známá hlavně coby Černá kronika z komedie Ať žijí duchové, babča z Kameňáku nebo ze seriálu Hospoda, byla přes čtyřiašedesát let láskou kolegy Jana Skopečka (88). Častý představitel sluhů a v poslední době i nevrlých starců se s její smrtí vyrovnává statečně. Přesto ho skon životní partnerky drtí. „Když jsem ji viděl naposled, den před její smrtí, spala. Nestihli jsme se ani rozloučit. Nevím, co bude dál,“ řekl Super.cz.

„Za Věrou jsem chodil každý den. Byl jsem za ní ve středu, ve čtvrtek zemřela. Už jsem se chystal do eldéenky, když mi tu zprávu zatelefonovali. Když jsem s ní mluvil naposledy dva dny předtím, byla hodně unavená a slabá, ale veselá. Řekla mi jen: ‚Tak zítra ahoj!‘. Pak už jsme spolu nemluvili,“ vybavuje si poslední slova Tichánkové její manžel.

Ten trávil bez ženy kvůli jejím zdravotním potížím řadu měsíců a těšil se, že mu ji doktoři z léčebny dlouhodobě nemocných pustí alespoň na Vánoce. Ti však usoudili, že převoz by byl pro její zdraví nebezpečný. „Už se nestihla vrátit domů,“ konstatoval ovdovělý herec.

„Mám tu dceru, nejsem tu sám. Zrovna jsme se vrátili z pohřebního ústavu. Snažím se to zvládat, ale jak to bude dál, to zatím netuším,“ dodal Skopeček. Pohřeb Věry Tichánkové se koná ve středu 15. ledna 2014 od dvanácti hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám