Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Dámy, takhle se válčí s časem. Hrdinky kultovního bijáku Thelma a Louise (1991) Geena Davis (57) a Susan Sarandon (66) se po delší době společně objevily na veřejnosti a opět dokázaly, že umí velmi dobře zápasit s přibývajícími léty.

Geena i Susan vypadaly na charitativní akci, která měla podpořit boj proti světovému hladu a chudobě, úchvatně. Jen málokdo by správně tipnul jejich skutečný věk. Dohromady je oběma dámám už 123 let. Všechny přítomné ovšem zaskočil výškový rozdíl mezi oběma dámami, který nebyl před dvaadvaceti lety rozhodně tak markantní.

Dámy svedl zmíněný snímek před lety dohromady a od té doby jsou opravdovými přítelkyněmi. Nominaci na Oscara si za bravurní herecké ztvárnění dvou kamarádek, které utíkají před zákonem a nakonec dobrovolně zvolí smrt, vysloužily obě dvě.

Rybník jim tehdy vypálila Jodie Foster, která zazářila v Mlčení jehňátek. Možná nevíte, že právě tuhle oscarovou roli Geena před Jodie odmítla a dala přednost roli ušlápnuté manželky Thelmy, která po boku životem protřelé kamarádky projde neuvěřitelnou proměnou.

Reklama

Další články

Načítám