Hlavní obsah
Článek

Operní divu Andreu Kalivodovou zná veřejnost jako mladou, atraktivní, úspěšnou a sebevědomou ženu. To vše je i nadále pravdou, ale sluší se přidat ještě jedno přídavné jméno – pokorná. Má totiž za sebou těžkou životní zkušenost s vážným onemocněním. Vše se v jejím případě nakonec v dobré obrátilo a Andrea se rozhodla nadále pomáhat těm, kteří takové štěstí jako ona neměli a nemají.

Jak sama říká, došlo u ní k přehodnocení všech životních priorit. Svou práci samozřejmě i nadále miluje, ale snaží se zvolnit, pečlivě si vybírá a nezapomíná ani na soukromý život a také na charitu. „Já jsem se charitativním projektům věnovala již dříve, ale nikdy to nemělo žádnou koncepci. Vždy se jednalo o akce jednorázové. Proto jsem velmi přivítala, když mě moji přátelé oslovili, jestli chci pomoci s osvětou týkající se vzácného onemocnění plicní arteriální hypertenze,“ říká Andrea.

Jedná se o onemocnění, jehož zákeřnost spočívá v tom, že je například obtížně diagnostikovatelné, málo se o něm ví a mluví. Andrea se stala jakousi mediální tváří, díky které se daří k tomuto zabijákovi přitáhnout větší pozornost. „I kdyby se díky mně povedlo přivést do ordinace třeba jediného člověka, kterému je pak pomoženo, budu šťastná, že tahle má aktivita má smysl. Někdo by si mohl říct, že je to trochu boj s větrnými mlýny, ale já jsem bojovnice, která se nevzdává,“ vysvětluje.

Právě v rámci této její aktivity nyní vzniká projekt s názvem Není samozřejmé se nadechnout. Vznikly fotografie, které se vydraží a výtěžek půjde na léčbu plicní hypertenze. „Mám možnost spolupracovat s Centrem pro léčbu plicní hypertenze, které je v pražském IKEMu. A je mi opravdovou ctí, že spolu se mnou jsou na fotografiích profesor Josef Kautzner, přednosta kliniky kardiologie a MUDr. Hikmet Al – Hiti, vedoucí lékař centra," říká.

"Jsou opravdu skvělí, jejich práci a práci jejich kolegů moc obdivuji. Já bych bez dechu opravdu nemohla dělat to, co miluji. Takže nám držte palce, ať je celá akce úspěšná, a my pomůžeme alespoň trochu ulehčit už tak nelehký život pacientů s plicní hypertenzí,“ uzavírá povídání o chystaném projektu pěvkyně Andrea Kalivodová.

Během října proběhne v Galerii Harfa výstava fotografií a následně i jejich dražba. Každá z fotografií bude mít svého patrona v podobě některé populární osobnosti, kterou veřejnost zná z pořadů televize Prima.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám