Hlavní obsah
Článek

Zapomeňte na Toma Hankse v Trosečníkovi nebo Matthewa McConaugheyho či Jareda Leta v Dallas Buyer's Clubu. Přestože všichni museli kvůli vysněné roli drasticky hubnout, největším přeborníkem v této oblasti se zdá být jejich kolega Christian Bale.

Devětatřicetiletý britský herec se neváhá do ztvárnění postav dokonale vžít, a to nejen co do charakteru role, ale i do fyzična. Jeho vzhled se radikálně mění téměř v každém filmu a rozdíly jsou i v tom, jaké číslo se zobrazí, když si stoupne na váhu.

Zatímco ve zlomovém snímku jeho kariéry z roku 2000 - Americkém psychu - se ručička zastavila na 81 kilogramech, o dva roky později ukazovala o dva kilogramy víc. To se Bale v bezvadné formě ukazoval v Království ohně. O další dva roky později přišel snímek Mechanik, kde představoval muže trpícího nespavostí, jehož pronásleduje děsivá noční můra. Kvůli autentickému vzezření Bale zhubnul na neskutečných 55 kilo!

Ovšem po pouhém roce už ve výtečné formě a s nadupanými svaly oslňoval ženské publikum o 31 kilo těžší Christian jako Batman ve snímku Batman začíná. Rok se s rokem sešel a herec znovu hubnul na 61 kilo - do Temného úsvitu.

S rokem 2008 ovšem přichází znovu vypracovaný Bale v Temném rytíři. Do životopisného dramatu Fighter o boxerovi Mickym Wardovi znovu zeštíhlel na 66 kilo. Ovšem loni se Christian dostal na své váhové maximum, a to díky roli v dramatu Temný rytíř povstal, kdy vážil rovných 90 kilogramů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám