Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Pavel Kříž (52) se vrací na televizní obrazovku. V seriálu Cesty domů si zahraje bývalého špičkového chirurga Oskara, ze kterého se stala troska a alkoholik a skončil na pitevně.

A po deseti letech se setkal s herečkou Markétou Hrubešovou (52), se kterou si zahrál ve filmu Jak básníci neztrácejí naději. Nyní v Cestách domů hrají rozhádané manžele. Hrubešová v roli Marianny od Kříže v seriálu odejde i s dcerami právě kvůli manželově náklonnosti k alkoholu.

„Známe se už dlouho, točili jsme spolu skoro před dvaceti lety film Andělské oči a taky jeden díl ´Básníků´. S Markétou se mi hraje moc dobře,“ prozradil herec.

Pavel Kříž říká, že charakteristika role ho zaujala, a právě proto nabídku přijal. „Oskar mě baví, líbí se mi, že není plochá a jednostranná postava. Není podstatné, jestli hraju někoho, kdo se postupně propadá na dno, nebo postavu, která už na dně je a snaží se z něj vyhrabat nahoru. Podstatné je, jestli je co hrát. Což u Oskara je,“ vysvětluje herec.

Reklama

Další články

Načítám