Hlavní obsah
Článek

Třicetiměsíční podmínka na čtyři roky, čtyřletý zákaz řízení a zhruba miliónové odškodné pro pozůstalé. Takový byl trest pro Deanu Jakubiskovou za to, že v říjnu 2011 srazila chodce, který na místě svým zraněním podlehl. U soudu poprvé promluvila vdova po zabitém muži. „Jsem celkem spokojená. Divím se, že paní Jakubisková se odvolala. Doufám, že ten trest bude vyšší, když se odvolala,“ prozradila vdova.

Jakubisková se bránila, že muže vstoupit do vozovky neviděla a že nikdo ani netuší, zda vůbec přecházel po přechodu nebo metr a půl před ním. Soudce však zdůraznil, že chodec požívá větší ochrany, neboť při střetu mu hrozí fatální následky, a řidič musí dávat o to větší pozor. Zhruba 44kilometrovou rychlost Jakubiskové při přiblížení se k přechodu považuje za nepřiměřenou.

„Odvoláváme se, věřím v presumpci neviny,“ řekla šokovaná producentka, která věřila ve svou nevinu, ale k soudu přesto přišla nevyspalá a ztrhaná.

Pokud by se odvolala jen ona sama, mohl by jí soud maximálně trest potvrdit, či snížit, nikoliv zvýšit. Státní zástupce si nechal čas na rozmyšlenou, zda se odvolá proti výši trestu. Pokud tak učiní, může se stát, že odvolací soud Jakubiskové sazbu zvýší, nebo ji změní v nepodmíněný trest.

A právě to si přeje vdova po poškozeném. „Po jeho smrti se mi změnil celý život. Ale prášky třeba neberu, to zase ne,“ dodala a odmítla odpovídat na další otázky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám