Hlavní obsah
Článek

Dlouho se spekulovalo, kdo by si mohl střihnout hlavní role ve filmové adaptaci erotického bestselleru Padesát odstínů šedi. Konečná jména jsou přitom velké překvapení, tvůrci nesáhli po příliš provařených tvářích. Románového miliardáře a milovníka sado-maso praktik Christiana Greye ztvární Charlie Hunnam a jeho zpočátku nezkušenou partnerku Anastasiu Steel Dakota Johnson, třiadvacetiletá dcera hereckého páru Melanie Griffith a Dona Johnsona. Obsazení potvrdila na Twitteru samotná autorka knihy E. L. James.

Navzdory nízkému věku je však Dakota už poměrně zkušenou herečkou. Vidět jste ji mohli například v ústřední roli sitcomu Ben a Kate či filmech The Social Network, 21 Jump street či Pro Ellen. Její filmový partner se naopak nejlépe uvedl v Návratu do Cold Mountain a dramatu Hooligans. Autorka přitom původně tipovala, že by role nejlépe sedla Robertu Pattinsonovi.

Scénáře se ujala Kelly Marcel a o režii očekávaného filmového zpracování se postará Sam Taylor-Johnson. V USA je naplánovaná premiéra na začátek srpna 2014.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám