Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hudební boss František Janeček (79) drží svoji partnerku Terezu Mátlovou (48) už tři roky doma. "Jen ať vychovává naši dceru. Mámy se mají přece starat o děti," řekl Super.cz. Tereza je ovšem zpěvačka a svoji profesi by chtěla dělat. Janeček produkuje novou verzi muzikálu Bídníci, kde by si Tereza ráda zazpívala. František ovšem žádnou protekci partnerce nedopřeje. "Jen ať jde na konkurz jako každý jiný. U mě nikdo žádnou protekci nemá," míní.

Zřejmě tajně doufá, že by ji nemusela britská produkce, od níž má na Bídníky licenci, schválit. Angličané totiž mají právo veta. Prověřují i zpěváky, kteří už účinkovali v předchozím provedení světoznámého muzikálu, který František Janeček také produkoval. Producent musí do Londýna poslat videozáznamy a nahrávky s jejich výkony.

"Pro jistotu jsme vybrali režiséra Petra Novotného, kterého Britové už jednou schválili. Sice musí také projít jejich bedlivým zkoumáním, ale snad to bude bez větších problémů," domnívá se Janeček. Smůlu možná bude mít v případě své ženy. Tu už totiž také Angličané jednou vybrali. Zpívala v Bídnících velkou roli dívky Cosette.

Na konkurzy do Bídníků se přihlásilo přes osm stovek zpěváků a zpěvaček. "Plánovali jsme na konkurzy dva dny, ale nakonec jsme museli přidat třetí a pak čtvrtý. Proběhnou od 5. do 8. června v Goja Music Hall na pražském Výstavišti," upřesnil Janeček.

Reklama

Další články

Načítám