Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ani ne čtvrt roku po porodu syna Aloise si Taťána Vilhelmová (45) opět stoupla před filmovou kameru. Přestože v soukromí působí Táňa jako elegantní intelektuálka, na plátně se herečka pomalu zabydluje v rolích prostých žen z lidu. Po Božce z filmu Divoké včely a Monice z filmu Štěstí se zhostí role Maruny v režisérském debutu Miroslava Krobota s názvem Díra u Hanušovic.

Jak už samotný název napovídá, půjde o příběh ze zapadlé vesnice na Jesenicku. Hlavní hrdinka v podání Vilhelmové namísto kariéry učitelky vede hospodu na malé vesnici, ve které se scházejí všichni obyvatelé. Maruna žije na statku s mladší sestrou Jarunou (Lenka Krobotová) a autoritativní matkou (Johanna Tesařová) a mezi několika místními neperspektivními muži aktivně hledá životního partnera. Film vypráví také příběhy několika dalších obyvatel, jejichž osudy se vzájemně proplétají.

„Důležité však bylo, že jsme se sešli nad tématem, které bylo nám oběma hodně blízké a že jsme se zase bavili. Příběh filmu odpovídá našemu vnímání doby, atmosféře ve společnosti, kdy lidé často ztrácejí pocit, že mohou sami něco ovlivnit místo toho, aby se pokusili o změnu,“ říká spoluautor scénáře Lubomír Smékal.

Vilhelmovou v roli svérázné vesničanky Maruny uvidíte v kinech v roce 2014.

Reklama

Další články

Načítám