Hlavní obsah
Článek

Vskutku netradiční koncert má za sebou zpěvačka Kamila Nývltová. Ve Dvoře Králové nad Labem zazpívala v římskokatolickém kostele, kde ji přivítala místní Charita v čele s panem farářem a řádovými sestrami.

Zpěvačka tentokrát nechala doma krátké šortky, v nichž tak ráda chodí, a dokonce si vzala podprsenku, snad jedinou, kterou vlastní. Oblékla se do bílého jako nevěsta a v zaplněném kostele zpívala hodinu tklivé melodie z muzikálů Kleopatra, Angelika, Bídníci či Aida. A představila i své nové skladby.

"S Bohem to mám celkem v pohodě. Je s ním lepší svět, dostala jsem od něho dar v podobě hlasu a toho si velmi vážím a snažím se ho tedy používat k potěšení druhých. Myslím, že se mi to docela daří,"  usmívá se Kamila.

„K Bohu se často obracím, když mi není zrovna do zpěvu. Snažím se žít tak, abych se mohla vždycky za sebe otočit. Do kostela pravidelně nechodím, ale zajdu tam příležitostně, právě většinou když je mi smutno a cítím, že potřebuji načerpat tu neznámou, ale úžasnou energii, která na mě v prostorách svatostánků dýchá,“ říká zpěvačka.

„Nejvíce jsem byla překvapená ze setkání s řádovými sestrami Kongregace sester Matky Božího milosrdenství, neboli lidově Faustýnky, které jsem vyzpovídala, a ptala jsem se na věci, které jsou pro mě naprosto nepochopitelné. Obdivuji jejich přesvědčení. Nikdy jsem neměla možnost se s nimi osobně setkat, byl to zážitek. Vždy byl jejich život v hábu pro mě obestřen tajemstvím. Nejvíce mě zaskočila sestra, která zasedla po koncertě k počítači a naprosto bravurně pracovala s fotografiemi z akce ve photoshopu. Myslela jsem si, že tráví většinu času modlitbami a o technice dnešního života nemají ani tušení. Opak je pravdou, což mě opravdu překvapilo. Navíc jsme si moc krásně popovídaly a mně s nimi bylo opravdu krásně," vyprávěla Nývltová.

Kamila zpívala bez nároku na honorář. V kostele jí přišel osobně poděkovat pan farář Jan Czekala. Ač to vzhledem k prostorům není zvykem, diváci aplaudovali, Kamila musela ještě přidávat.  Nakonec se s návštěvníky koncertu rozloučila vánoční písní Ave Maria, která bude i na právě připravovaném vánočním CD, které by mělo světlo světa spatřit v říjnu tohoto roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám