Hlavní obsah
Famous
Článek

Francouzská filmová legenda Brigitte Bardot vyhrožuje, že odejde do Ruska jako herec Gérard Depardieu. Nikoli však kvůli progresivnímu zdanění milionářů, ale kvůli dvěma slonům z lyonské zoo, kteří trpí tuberkulózou. Zoologové chtějí zvířata utratit, zatímco Bardot požaduje jejich léčení a záchranu.

Pokud prý slony Baby a Nepal utratí, ona přijme nabídku ruského prezidenta Putina a odejde rovněž do Ruska. Chobotnatci onemocněli tuberkulózou a podle ošetřovatelů ze zoologické zahrady Tête d‘Or v Lyonu bude nejjednodušší, když budou zvířata utracena, aby neohrozila další živočichy.

Sloni patří majiteli cirkusu Gilbertu Edelsteinovi, který zvířata do zahrady umístil po dobu Vánoc. Radnice v Lyonu chce slony utratit, on ale sám zahájil petici proti tomuto veterinárnímu opatření. Podepsala ji i Bardot.

Pokud budou sloni Baby a Nepal utraceni, vyhrožuje herečka a ochránkyně zvířat: „Rozhodnu se přijmout ruské státní občanství a opustím tuto zemi, která už není ničím jiným, než hřbitovem zvířat.“

Sedmasedmdesátiletá herečka přitom velmi hlasitě podporuje kolegu Depardieua v jeho rozhodnutí opustit zemi kvůli vysokým daním.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám