Hlavní obsah
Článek

Tereza Fajksová (34) by se mohla sázením stromů živit. Stromy totiž sází po celém světě, v Evropě, Asii i Africe. Blonďatá kráska z Brna totiž zvítězila v mezinárodní soutěž krásy Miss Earth, která je tematicky zaměřená na ochranu životního prostředí. Vítězka klání se proto stala na rok velvyslankyní celosvětové ekologické kampaně na ochranu životního prostředí.

Fajksová nemohla chybět na dobrovolnické akci v kůrovcem zničených šumavských lesích, kde bude vysázeno asi dvě stě padesát tisíc sazenic jehličnanů a listnáčů. „Šumava je jeden z českých národních pokladů a já se budu snažit ne jen jako Miss Earth, ale také jako Tereza Fajksová, pomoci jak jen to půjde. Každým zasazeným stromem pomáháme celému zdejšímu ekosystému. Stromy by měly být zdravé. Nejen ve městě, ale také na Šumavě," uvědoměle uvedla Fajksová, která se pyšní dokonalým bronzovým opálením.

To si pořídila během svých několika zahraničních cest po Pobřeží slonoviny a Řecku. „Asi nejvíc jsem se opálila v Řecku," nechala se slyšet Tereza a jedním dechem dodala: „Hodně sluníčka jsem nachytala taky v Čechách během rybaření. To je můj oblíbený způsob relaxace."

Reklama

Další články

Načítám