Hlavní obsah
Článek

Klučina na fotce je známý český moderátor, herec a hudebník. Společně se svou mladší sestrou vytvořil oblíbený moderátorský tandem. Stres a únava způsobená extrémně vysokým pracovním nasazením, si vybraly svou daň, když u něj nečekaně propukla nevyzpytatelná nemoc - epilepsie. Sympatický moderátor se však nevzdal, a ač bere léky a nesmí řídit auto, pořád se věnuje své milované práci a pravidelně sportuje. Poznali jste ho?

Dalibor Gondík (54) se narodil 14. března 1970 v Sokolově. Odmalička tíhnul k divadlu, když jeho otec vedl ochotnický soubor. Už během studia konzervatoře začal hrát v divadle ABC, kde úspěšně ztvárnil řadu rolí. Není to však jen oblíbený herec, ale i skladatel, muzikant, divadelní režisér a moderátor.

A právě jako moderátor se dostal do širšího povědomí diváků. Společně se svou mladší sestrou Adélou Gondíkovou (50) vytvořil populární moderátorskou dvojici, která má na svém kontě řadu oblíbených pořadů - Snídani s Novou, GoGo show či Rady ptáka Loskutáka. Léta také moderoval ranní show v rádiu. Dalibora můžeme vidět i za bicí soupravou v kapele Hamleti, kde s ním hrají Aleš Háma, Hardy Marzuki a Jakub Wehrenberg.

Obrovské pracovní vytížení a následné dlouhodobé vyčerpání organismu, připravilo pro Dalibora Gondíka těžkou životní zkoušku. Když mu bylo devětadvacet let, postihl ho první epileptický záchvat. Populární moderátor se začal léčit, ale nemoc po letech opět několikrát udeřila.

Hlavním spouštěcím mechanismem byl zřejmě opět stres a únava, protože neurologická vyšetření dopadla dobře.

Poslední epileptický záchvat prodělal Gondík letos v březnu. Přímo na ulici upadl do vozovky a potlučený se probudil až v nemocnici. Sympatický umělec se však nevzdává. Ač kvůli nemoci přišel o řidičák a musí brát léky, radikálně změnil stravovací návyky, zhubnul a každý den běhá. Nedávno se zúčastnil půlmaratonu, a jak sám přiznává, trénink mu pomáhá zaměstnat mozek i jinými myšlenkami, než nemocí.

„Tímto svým počinem bych chtěl vlastně všem vzkázat, že ani nemoc vás nemusí vyřadit ze hry a ze společnosti. Právě naopak, sport nám v přiměřeném množství může velmi pomoci,“ má jasno Gondík, který doufá, že nemoc jednou porazí a záchvaty se už nebudou opakovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám