Hlavní obsah
Článek

Mysleli jste si, že práce fotografa je procházka růžovým sadem, kdy je největším problémem přemluvit modelku, aby se svlékla do spodního prádla? Přední český fotograf Jakub Ludvík nás přesvědčil o tom, že tomu tak rozhodně není.

„Komunikace s fotografovanou osobou je základem mojí práce. Je důležité navodit správnou, dostatečně uvolněnou atmosféru,“ komentuje svoji práci Ludvík. Nejvýznamnější roli hraje bezesporu talent, který Jakubu Ludvíkovi rozhodně nelze upřít, na svém kontě má fotografie snad každého, kdo v Česku něco znamená.

Práce fotografa je ale také fyzicky velice náročná. „Při náročném focení jsem celý den na nohou, foťák taky něco váží, a tak mám poslední dobou často problémy s bolestí zad. Můj lékař je ale naštěstí dostatečně svědomitý a přiměl mě k pravidelným rehabilitacím, které mi velice svědčí,“ dodává Ludvík.

Ale teď už to vypadá akutně. Kuba skončil v trenkách v péči fyzioterapeutky, která mu pořádně prokřupala obratle, a dostal vynadáno, že kašle na rehabilitační cvičení, které mu bylo doporučeno.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám