Hlavní obsah
Článek

Když se Pavel Judas usadil 2. září 2003 do horkého křesla soutěžní show Chcete být milionářem?, netušil ještě, že si jako jediný soutěžící v historii celého pořadu odnese domů dva a půl miliónu korun.

Otázka za dva a půl miliónu, která rozhodla o jeho pohádkové výhře, zněla takto: Na kterém z Havajských ostrovů leží jejich hlavní město Honolulu? Soutěžící Pavel Judas měl na výběr tyto možnosti: a) Molokai; b) Oahu; c) Hawaii; d) Maui. Správně zvolil odpověď b) a moderátor Vladimír Čech (†61), který letos bohužel zemřel na následky těžké nemoci, mu s velkou radostí předal šek.

Tehdy chtěl Pavel Judas utratit peníze za cestování. Po deseti letech od doby, kdy se pořad, jenž bude od pondělí reprízován na kanálu Telka, natáčel, je vše jinak. "Původně jsem chtěl jet na velkou cestu kolem světa, nakonec jsme se s rodinou rozhodli zainvestovat a z výhry jsme si pořídili domek se zahradou," vypráví dnes šťastný muž.

Přiznává ale, že část peněz stále čeká v pomyslné "truhlici". "Zbylé peníze jsem uložil a čekám, až budu mít více volna, abych mohl vyrazit do světa za poznáním," nevzdává se svého cestovatelského plánu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám