Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Linda Rybová s manželem Davidem Prachařem, kterého půvabná herečka přebrala Daně Batulkové, nafotili první veřejný společný snímek. Manželé se nechali vyfotit pro charitativní kalendář Nadace Archa Chantal.

Prachař s Rybovou ztvárnili filmovou dvojici z filmu Metropolis. „Obsazení Lindy Rybové a Davida Prachaře do scény stvoření robotky se nám líbilo hned od začátku. David je skvělý divadelní herec, který dokáže být velmi expresivní ve výrazu a to je přesně to, co němý film charakterizovalo,“ popisují vznik fotografie autoři kalendáře Petr Kurečka a Marek Škarpa.

„Fotili jsme na Ořechovce v krásném starém kinosále a i když naše scéna na první pohled vypadala hodně improvizovaně, v objektivu fotoaparátu a v černobílé barvě se změnila v dokonalou kopii originálu,“ pokračují Petr a Marek.

"V téhle fotografii se přesně ukázala magie filmu. Trocha umělého kouře, svícení, maska a náznak scény vám najednou vytvoří dokonalou iluzi. Třeba robotka vznikla poskládáním kusů rytířského brnění, kovové tapety, kartonu a škrabošky za pár korun. Kokon pro Lindu jsme zase vyráběli doslova na koleně z plastu, ze kterého se vyfukují pet lahve. To je prostě film. Iluze a klam,“ dodali autoři kalendáře Proměny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám