Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to on, nebo to není on? Je to on! Za rozcuchanými vlasy a hustým plnovousem se opravdu skrývá šumný David Vávra, který se do kostýmu oblékl kvůli projektu Český Tučňák, do nějž se minulý rok zapojil coby patron jedné ze čtyř kategorií, Mladého Výtvarna. A protože on sám má k umění velmi blízko - vystudoval architekturu, je absolventem Akademie výtvarných umění a spoluzakladatelem divadla Sklep - do projektu se s chutí zapojil.

A co je vůbec Český Tučňák? „V České republice je mnoho začínajících umělců, kteří se často potýkají s problémy, jako je financování projektů nebo nedostatek možností prezentovat svou tvorbu veřejnosti. I proto vznikl Český Tučňák, který má za cíl stát se festivalem pro mladé umělce, zviditelnit jejich tvorbu a upozornit na ně laickou i odbornou veřejnost,“ představil ve zkratce projekt jeden z jeho zakladatelů, herec Vojta Kotek.

Kromě Mladého Výtvarna má Tučňák další tři kategorie, a to Mladý Film, Mladou Hudbu a Mladé Divadlo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám