Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Novinář Josef Klíma získal již podruhé cenu TýTý jako osobnost televizní publicistiky, větším překvapením ovšem pro všechny, včetně jeho samotného, bylo, že se stal absolutním vítězem ankety, jemuž přišlo nejvíce diváckých hlasů.

"Čekal bych, že vyhraje někdo, kdo lidi pobaví, někdo více ověšený těmi cingrlátky šoubyznysu, jako je třeba Karel Gott (†80)," svěřil Super.cz Klíma po vyhlášení cen. "Beru to jako ocenění našeho pořadu," domnívá se.

Sám už se prý nepouští do velkých kauz, nechává to na mladších, jako je Janek Kroupa. "Už jsem v důchodovém věku, ale když jsme v devadesátých letech začínali, bylo to jiné. Dokonce mi byla přidělena i ochranka, když jsme odhalili skupinu lidí, za nimiž zůstávali divní mrtví," vyprávěl.

A takových případů bylo více. "Například černý obchod se zbraněmi, to také nebyli zrovna příjemní lidé. Anebo se díky naší reportáži uspíšilo zatčení majitele lékárny, který vykazoval šesttisíckrát větší prodej léků, z nichž se vyráběly drogy," vypočítal pár kauz, na nichž se podílel, úspěšný publicista.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám