Hlavní obsah
Článek

Snad jen nedopatřením a nikoliv cíleně vypuštěnou lží se kdosi rozhodl udělat si z celého národa legraci. Dozvěděli jsme se totiž, že Iveta Bartošová (†48) ovládá čáry a kouzla a naživo zpívá tak, že to zní jako totální playback. V dalším díle reality show Iveta televize Pětka tajemný ženský hlas skoro přísahal na všechny prachem zašlé TýTý a Slavíky světa, že zpěvačka v Ružomberku na Slovensku zapěla z fleku tak, jako by rok a půl neměla absolutní pauzu. Přitom se ukazuje, že to patrně vůbec nebude pravda. Mají snad Čechy, Moravany a Slezany za hlupáky?

Stejnou a s největší pravděpodobností nepravdivou informaci pak od známého hudebního žurnalisty Honzy Dědka dostal i Petr Šiška. „Buď mi lhali, nebo je Iveta Bartošová génius,“ zlobí se nyní oblíbený prostovlasý hudební producent Šiška.

Na Slovensku měla v polovině července Iveta zazpívat rovnou osm písniček na takzvaný half-playback (hudba ze záznamu, zpěv naživo). A Šiška jí logicky nevěřil. „Osm písniček naživo po takové době, kdy nezpívala, je velká kláda. Pokud to zvládne, má u mě nadosmrti otevřený bianko šek na texty na všechny svoje desky,“ řekl před vystoupením. Po něm mu Dědkem, jenž se galavečera osobně zúčastnil, bylo řečeno, že to zvládla na jedničku a skutečně naživo, takže textaři a producentovi Šiškovi nezbylo než potvrdit, že ochotně splní svůj slib.

Po žádosti Super.cz se ale rozhodl poslední díl reality show zhlédnout a rázem otočil o sto osmdesát stupňů. „Podle mě je to skutečně playback. Barva hlasu do mikrofonu je úplně jiná než barva zpěvu. Navíc zpěv je o dvacet let mladší a hlas se fantasticky pojí s vokály. Pokud to skutečně bylo naživo, pak je Iveta génius,“ nenechal se ošálit zkušený znalec hudby. A není sám. Bajkám o živém zpěvu totiž nevěří snad ani Ivetini věřitelé.

Doufejme, že už se o Ivetě budeme dozvídat dál jen pravdu pravdoucí.

Reklama

Další články

Načítám