Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká Miss Earth 2012 Tereza Fajksová balí kufry a odjíždí reprezentovat naši zemi na mezinárodní soutěž krásy Miss Earth na Filipíny. S sebou si poveze garderobu z dílny mladé módní návrhářky Miriam Janásové.

Většině šatů nechybí dechberoucí hluboký dekolt. „Mám šaty, kterými bych mohla okouzlit. Umím je vynosit, protože jsou šity přímo na míru a vytvořeny ze splývavých materiálů. Jedny mají dokonce trojitou vycpávku," rozesmála se Tereza. Obvod hrudníku si tedy modelka nechává zvětšovat jen za pomoci molitanu, ale nad využitím silikonu rozhodně neuvažuje. „Prsa bych si nechala zvednout až po dětech, ale zatím rozhodně o takové věci nepřemýšlím," říká Fajksová.

Blonďatá kráska si je ale vědoma toho, že na soutěžích krásy velmi často bojují dívky, kterým k dokonalosti pomohli plastičtí chirurgové. Na vlastní oči se o tom přesvědčila během účasti v soutěži Miss Tourism Queen of the Year International v čínském Shandongu, kde skončila jako druhá Vicemiss. „Minimálně šest holek mělo silikonové pozadí a dokonce si některé nechaly laserem změnit barvu očí," kroutí hlavou Tereza.

Fajksová bude na Filipíny odlétat minimálně se třemi kufry plnými oblečení. Základ pěti hlavních večerních šatů, ve kterých se Tereza představí publiku, tvoří sněhobílý satén, který je ručně pošit jemnými krajkovými aplikacemi a kamínky Swarovski. Štíhlé siluetě tohoto modelu dodává šmrnc na konci rozšířená sukně. „Miriam mě zpočátku poprosila, zda bych pro ni nenafotila její absolventskou kolekci šatů. Její tvorba mě naprosto okouzlila a našla jsem v ní spřízněnou duši. Ve chvíli, kdy se rozhodovalo, který z návrhářů pro mě ušije šaty na Miss Earth, neváhala jsem ani minutu a poprosila jsem právě ji.“

A co o své práci říká sama návrhářka? „Inspirací ke všem modelům byla příroda, proto jsem zvolila lehké, splývavé materiály spolu s barevnou škálou tak, aby zdůraznily Terezčin půvab,“ říká vítězná návrhářka Freeport Fashion Academy 2012.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám