Hlavní obsah
Článek

Známý kanadský zpěvák Justin Bieber (30), který poslední dobou šokuje svým chováním i slovy, opět mnohé rozhořčil. V pátek totiž zavítal do amsterdamského muzea jedné z obětí holocaustu Anny Frankové a do návštěvní knihy napsal něco, co se dotklo většiny lidí, kteří uctívají její památku a památku ostatních obětí.

„Bylo skutečně podnětné moci sem přijít. Anna byla skvělá dívka. Doufám, že by byla 'belieber'," napsal do knihy bývalý přítel zpěvačky Seleny Gomez.

„Anna Franková jako belieber? To je jedna z nejvíce samolibých věcí, co jsem kdy četla," reagovala jedna z nemile překvapených uživatelek sociální sítě, na které se Justinovo vyjádření objevilo. „Doufejme, že by jeho fanynkou v žádném případě nebyla, Justin zřejmě vůbec nic nepochopil,“ napsala další.

Anne Franková se narodila do německé židovské rodiny. Proslavil ji deník, který sepsala během skrývání v Amsterdamu za druhé světové války, v němž zachycuje události svého života od 12. června 1942 až do 1. srpna 1944. Místo, kde se Anna skrývala, bylo nakonec prozrazeno a ona v roce 1945 zemřela v koncentračním táboře Bergen-Belsen.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám