Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Marta Jandová sice žije se špičkovým gynekologem Miroslavem Vernerem, ženské problémy s ním ale prý nijak neřeší.

„Mirek není můj doktor, ale můj přítel. Bylo by mi trapné s ním řešit některé problémy. Nechodím k němu třeba ani na vyšetření a vyhýbám se i některým tématům. Bylo by mi to asi trapné," říká zpěvačka, která je zastánkyní toho, že svět medicíny a soukromí by se neměl spojovat.

Před časem ale Marta při debatě s partnerem zabrousila na odbornou úroveň. Spouštěčem byly dotazy kamarádek týkající se citlivého tématu preventivního cvičení pánevního dna, pomocí kterého je možné mimo jiné zamezit předčasnému úniku moči. „Když mi popisoval některé historky, tak mi nabíhala husí kůže," říká Marta.

Zpěvačce se sice osobně tyto problémy vyhýbají, je jí ale zároveň jasné, že prevence je základ. Právě proto rockerka pravidelně cvičí na speciálním vibračním přístroji pod dohledem své trenérky.

„Ačkoli zatím děti nemám, považuji cvičení na posílení pánevního dna za důležité. Myslím, že je potřeba cvičit i před tím, než přijdou děti, posilovat pánevní dno není od věci v žádném věku. Málokterá z nás by chtěla v budoucnu zažít problémy, které oslabené svalstvo přináší,“ říká Marta a jedním dechem dodává: „Pro mnohé z nás je důležité cvičit břišní svaly. To druhé důležité centrum je ale o pár centimetrů níž, tak pojďme do toho. Budeme krásnější a zdravější a do devadesáti let budeme čůrat kontrolovaně."

Reklama

Další články

Načítám