Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Marek Ztracený (39), modelka a misska Lucie Křížková (39), zpěvačka Bára Zemanová i moderátor Míra Hejda a další se v Plzni rozhodli pomoct dobré věci a darovat krev.

Po testovacích náběrech se ale někteří rockoví hudebníci k darování nedostali, protože jejich krev neprošla přísnými kritérii. Mezi ně patřil i Marek Ztracený. Na místě se strhla vtipná debata, jestli je to tím, že mají zpěváci rockeři tak náročné zaměstnání.

Výsledky však nakonec ukázaly, že se jednalo převážně o oslabenou imunitu, a tedy o momentálně nevhodné dárce. I tak ale akci, jejíž cílem je sehnat nejvíce dárců za čtyři dny, velmi pomohli, protože se podařilo sehnat rekordních 106 prvodárců, což je skvělý výsledek.

„Chtěl bych poděkovat za účast každého dárce. Ukázalo se, že pořád jsou lidi s chutí pomáhat. Po smutné nehodě francouzského autobusu u Plzně si člověk uvědomí, jak málo stačí, abychom ji také potřebovali,“ shrnul své dojmy z úspěšných odběrů Míra Hejda, který akci v rámci plzeňského rádia, kde působí, pořádal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám