Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letos se stala novou ambasadorkou růžového pochodu proti rakovině prsu také Olga Šípková (43). Známá cvičitelka aerobiku vzala tuto nabídku z osobních důvodů. Před lety totiž podlehla této zhoubné chorobě její matka.

„Nejenže se tato nabídka neodmítá. To téma je pro mě ale závažné hlavně proto, že mi před sedmnácti lety právě na rakovinu prsu zemřela maminka. To si musím odžívat dál a hlavně podporovat prevenci. Ona umřela z toho důvodu, že prevence nebyla tak velká," svěřila se Super.cz Šípková.

Známá sportovkyně je přesvědčená, že kdyby byla v minulosti informovanost o této problematice větší, tak by se její maminka dočkala jejího vítězství na mistrovství světa. „Maminka byla můj velký fanoušek a obrovsky mě podporovala. Bohužel odešla rok před mým mistrovským titulem," říká Olga. Díky prevenci klesla za posledních třicet let úmrtnost žen na tuto chorobu o třicet procent.

Olga má k rakovině rodinné dispozice, a tak od svých devětatřiceti let chodí na pravidelná mamografická vyšetření. „Chodím na kontroly naprosto dobrovolně a platím si to. Nějakých sedm set korun nic neznamená v porovnání s tím, když vám to podpoří vaši vnitřní jistotu," říká Olga, která se už nemůže dočkat, že 8. června vyrazí do průvodu za zdravá prsa.

Reklama

Další články

Načítám