Hlavní obsah
Článek

Po nedávném vyhazovu Jiřího Pomejeho z primáckého pořadu VIP zprávy, který i přes veškerá tvrzení televize vážně vypadal jako snaha nalézt teplé místečko pro Mahulenu Bočanovou, se stanice podle našich informací pořádně vyřádila i na odcházející reportérce Tereze Jemelíkové. „Když dala výpověď, zakázali odvysílat všechny její natočené reportáže. Nesmí na obrazovku a do konce výpovědní lhůty ji přeřadili na neskutečně podřadné místo,“ prozradil Super.cz zdroj.

„Tereza se rozhodla přejít do jiné televize na barrandovském kopci, a tak ve středu dala Jitce Obzinové výpověď. Terka jí slušně řekla, že jí děkuje za tři roky praxe, ale že dostala jinou nabídku. Obzinová byla ale nepříčetná. Na dohodu vůbec nekývla, dala jí dvouměsíční výpovědní lhůtu, stáhla ji z obrazu a přeřadila ji na pomocnou sílu do zpráv. To je podobné, jako by generálního ředitele automobilky po podání výpovědi nechali mýt záchody,“ tvrdí člověk seznámený s děním na Primě.

Sama Jemelíková informace prakticky potvrzuje. „Je pravda, že jsem podala výpověď, ve středu ústně, ve čtvrtek písemně. Zaměstnavatel se rozhodl, že vyžaduje, abych dodržela plnou výpovědní lhůtu,“ řekla Super.cz. Na otázku, zda je pravdou, že od té doby dělá na Primě něco jiného než dosud, váhavě přikývla. „Byla mi přidělena jiná práce ve zpravodajství,“ dodala. Podle našich zpráv už ale řeší s právníkem, že jednání televize je v rozporu s pracovní smlouvou.

Zájem naší redakce o konec Jemelíkové v televizi vyvolal na Primě bouři. „Tereza Jemelíková nám oznámila svůj záměr odejít,“ potvrdil nám nejprve po ověření informace mluvčí Václav Mazánek. Po chvíli ale přišel telefonát od jeho šéfky, nové marketingové ředitelky stanice Markéty Svobodové. „Dozvěděla jsem se, že kolega vám podal informaci, která se nezakládá na pravdě. Terka ve výpovědi vůbec není, Jitka Obzinová s ní nic nerozvazuje. Mluvila jsem s ní a nic na stole nemá,“ řekla nám Markéta Svobodová v rozporu s prohlášením mluvčího i samotné reportérky.

Proč takový protimluv? Kolují i takové zprávy, že televize bude chtít nakonec oznámit, že s Terezou Jemelíkovou, která prý rozhodně nepatřila k favoritkám jedné z mediálně hojně propíraných kolegyň z VIP zpráv, rozvázala poměr sama…

Reklama

Další články

Načítám