Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Manažer a přítel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) se dočkal spravedlivého trestu. Za urážky na adresu rozvodové právničky své bývalé ženy JUDr. Věry Sedloňové (nazýval ji například prostitutkou) dostal od pražského Městského soudu povinnost zaplatit jí čtvrt miliónu odškodné. „Vše, co jsem na její adresu řekl, bych klidně znovu zopakoval,“ reagoval rozzuřený Rychtář směrem k soudkyni.

Kromě peněžního odškodnění musí právničce poslat omluvný dopis a zaplatit inzerci, v níž si posype popel na hlavu. „Na místě jsem se odvolal,“ říkal triumfálně Rychtář, ačkoliv mu soudkyně jasně vysvětlila, že to není možné a že musí odvolání poslat písemně.

Soud uznal žalobu v plném rozsahu, naopak neuvěřil svědkům Rychtáře, kteří tvrdili, že nadávky, kterými měl častovat právničku na Facebooku své exmanželky, pocházely z falešného profilu. „Korespondovalo to s vyjadřováním žalovaného z nahrávek, které měl soud k dispozici,“ uvedla soudkyně.

„Pokud odvolací soud rozsudek potvrdí, část peněz zašlu na charitativní účely. Patrně na opuštěné psy. Ale o peníze mi nešlo. Chtěla jsem dát najevo, že si pan Rychtář nemůže beztrestně dovolovat takto vulgárně urážet žádnou ženu, ani mě,“ řekla Super.cz vítězka sporu.

Z čeho Rychtář zaplatí, není jisté. Podle našich informací není jeho firma na zabezpečení budov a majetku zrovna v nejlepší kondici.

K soudu dorazil i Ivetin ochránce Zdeněk Macura, který Rychtářovi na místě nabídl za opuštění Bartošové 150 tisíc korun. Připravujeme podrobnosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám