Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Divadlo patří k těm druhům umění, kterým ne všichni přijdou na chuť. To je ale velká škoda, neboť sledovat dobře zahranou divadelní hru, to člověka umí pohladit po duši jako máloco.

K našim v současnosti nejlepším divadelním herečkám bezesporu patří Helena Dvořáková. Vystudovala brněnskou JAMU a ještě před absolutoriem získala angažmá v Městském divadle Brno, kde strávila pět sezon. Odtud pak přesídlila do Prahy, do Divadla v Dlouhé.

Tam také nastudovala hlavní roli Faidry ve stejnojmenné Senecově hře, za kterou si vysloužila Cenu Alfréda Radoka a mnoho obdivných pohledů v hledišti, když si v jedné scéně na jevišti sundá blůzku a ukáže se polonahá.

Vedle již zmíněných divadelních stánků je hereččino jméno spojeno také s Divadlem U stolu, Divadlem Ungelt či Činoherním klubem. „Radoka“ získala Dvořáková také za roli Ysé v inscenaci Polední úděl (Divadlo v Dlouhé), za kterou si vysloužila rovněž Thálii.

Reklama

Další články

Načítám