Hlavní obsah
Článek

Kdo by to byl do bývalé první dámy a herečky Dagmar Havlové (71) řekl? Právě dnes slaví jubilejní šedesáté narozeniny, ale tento věk by jí snad nikdo nehádal.

Havlová má postavu pořád jako proutek, a ač se nedávno potýkala se zdravotními problémy, vypadá pořád skvěle a moc jí to sekne. Prohlédněte si v naší fotogalerii, jak se tato výjimečná dáma měnila v čase.

Dagmar Havlová má na svém kontě bezpočet filmových, televizních a divadelních rolí. Zpočátku ztvárňovala především komediální postavy, zahrála si například v Holkách z porcelánu, Chobotnicích z II. patra či seriálu Návštěvníci.

Později z ní vyrostla herečka, která zejména na divadelních prknech bravurně zvládala i vážné psychologické role. Celý život je spjata s Divadlem na Vinohradech, kam se jako stálá členka souboru vrátila po několikaleté přestávce, ve které se naplno věnovala úloze první dámy.

Excelovala například ve hrách Marie Stuartovna, Chvíle pravdy, Gazdina roba či Višňový sad. K nejnovějším rolím čerstvé šedesátnice patří postava Rebeky ve hře slavného norského dramatika Henrika Ibsena, jež v originále nese název Rosmersholm.V psychologicky laděném dramatu si zahrála po boku charismatického Romana Zacha (51).

Oblíbená herečka musela po svatbě s Václavem Havlem (†75), která se konala jen pár měsíců po smrti národem milované první dámy Olgy Havlové, tvrdě bojovat o svou popularitu. Veřejnost si na ni zpočátku nemohla zvyknout, ale Dagmar si ztracené sympatie postupně získala.

O nemocného Havla se vzorně starala až do jeho smrti a s bolestnou ztrátou se dlouho vyrovnávala. Ani vrásky od starostí jí však na půvabu neubraly a pořád je to šmrncovní dáma, za níž se ohlédne nejeden muž.

Reklama

Další články

Načítám