Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Někteří mu vyčítají trochu cirkusácký styl oblékání, jenže asi se není čemu divit. Milovník Východu, bývalý skladatel Ivety Bartošové, který se dlouhodobě ukazuje jako nejúspěšnější ve snaze dostat problematickou hvězdu aspoň na chvíli zpátky na výsluní (třeba kvůli písni Heja, heja), má totiž skutečně kořeny mezi takzvanými světskými. Zpěvák, producent a skladatel Jarek Šimek (50) se nyní vrátil ke své přirozenosti a ukázal, jak se coby dítě z maringotky naučil žonglovat!

„Nedá se nic dělat, mám to v krvi. Když jsem uviděl takovou hromadu pomerančů, hned jsem po nich instinktivně sáhl a začal žonglovat. Ani jsem nevěděl, co dělám,“ směje se Šimek, který byl hostem slavnostního otevření nového obchodu s čerstvými džusy na náměstí v Kutné Hoře.

„Mám hodně příbuzných u cirkusu a kolotočů. Třeba i Berouskovi mezi ně patří. Už jako malý jsem byl u kšeftu, obsluhoval houpačky nebo prodával lístky,“ svěřil se Super.cz umělec. „Jako prcek jsem miloval kolotoče a bylo mým snem jezdit s nimi po poutích. I cirkus mi učaroval, všechna ta zvířata okolo a jejich drezúra,“ zapadl do svých vzpomínek znalec duchů a nadpřirozena. Ten má prý i hodně známé předky.

„Můj děda mi vyprávěl, že na slavném potopeném Titanicu byl cirkus mé rodiny. Prý tam téměř všichni zahynuli,“ tvrdí hudebník, který je spolu s Gábinou Partyšovou a manželi Krampolovými hlavní tváří nadace Dar sluchu.

Ředitelka charity Gabriela Dänemarková se dohodla s šéfem obchůdku s džusy a čerstvou zmrzlinou Jiřím Horákem, že umožní sluchově postiženým dětem prožít krásné dárkové odpoledne. „Budou si tu moci dát vše, na co budou mít chuť. Zmrzlinu, oplatku či zdravé džusy z čerstvého ovoce. Zmrzlinu jim osobně natočí celebrity a budou si moci užít i památek historického centra. Bez pomoci vedení městského úřadu by to nešlo, takže mu moc děkujeme,“ řekl nám Horák.

Ten právě v Kutné Hoře zaučoval Šimka v točení zmrzliny. „Myslel jsem, jaká je to legrace, ale chce to trochu cviku,“ tvrdí zpěvák, který se nedávno zúčastnil i operace, při níž byl pacientovi do těla vpraven kochleární implantát. A jak Jarek slibuje, akce pro děti nebude jeho poslední. „Na stejném místě se plánuje i Sluchobus - auto, v němž budou odborníci lidem zdarma vyšetřovat sluch. Někteří z nás ani netuší, že s ním mají problémy,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám