Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V době, kdy dvojdílné plavky připomínaly spíš korzet s pasovými šortkami, tu byla opět jedna průkopnice, která se nestyděla jít za hranice tehdejší přípustnosti…

Kdo jiný než sexsymbol Marilyn Monroe (†36) si na začátku 50. let mohl obléci bikinky, které by si nic nezadaly s těmi dnešními. Nápaditě řešený horní díl plavek vypadal velmi sexy. Navíc zde byla vytvořena iluze dnešních trojúhelníčků se zavazováním za krkem, které přišly do módy až o pár desítek let později. I vykrojené kalhotky bokového střihu byly na tehdejší dobu velmi novátorské.

Herečka se v tomto necudném žlutém modýlku objevila na obálkách hned dvou časopisů. V říjnu 1952 to bylo v magazínu Movieland a až o několik let později v pánském časopise The Male Point of View, na jehož titulku otiskli herečku v únoru 1956. U prvního zmiňovaného si přitom všimněte popisku: „Why woman hate Marilyn Monroe“. Snažili se tak autoři opravdu přijít na to, proč tehdejší ženy nenáviděly Marilyn Monroe, nebo už zde byl mírný nádech dnes tak populární senzacechtivosti?

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám